voeding


Om optimaal te kunnen functioneren hebben wij voedzaam voeding nodig.
We moeten het lichaam voorzien van voedingsstoffen die het nodig heeft.  Als wij aan ons lichaam niet het juiste voeding geven, kan dat leiden tot ziekte.

Deze onjuiste voeding kan bestaan uit simpelweg ongezonde voeding, maar ook uit (gezonde) voeding die we niet juist bereid hebben.  Of voeding die niet onder de juiste omstandigheden gegroeid is. 
Hoe ons lichaam op de door ons gegeven voeding reageert, heet verdraagzaamheid van deze stoffelijke vorm van voeding.
De verdraagzaamheid kan invloed hebben op het functioneren van ons menselijk lichaam en op onze psyche.

 

 

Naast de fysieke vorm van voeding is er ook een geestelijke vorm van voeding. Zo worden we door onze omgeving dagelijks gevoed door bijvoorbeeld uitdagingen, verwachtingen en overtuigingen.
Ook geestelijke voeding kan echter vergiftigend werken, denk bijvoorbeeld aan oordeel en verwachtingen van anderen.
Door je bewust te worden van belemmerende geestelijke voeding en deze op een andere manier te benaderen, zal er sneller genezing plaatsvinden.

 

Hoe zorg ik voor gezond voeding ?
Door goed naar mijn lichaam te luisteren. Als je veel, vaak en regelmatig aan lichaamswerk doet, leer je te luisteren en te horen wat je lichaam nodig geeft.
Door goed te kijken waar ik mijn voeding koop en hoe ik het bereid.  Door geregeld lezingen over voeding bij te wonen en veel uit te proberen en kijken hoe mijn lichaam erop reageert. Wat dan bij me past, verwerken in mijn patroon.

Voor geestelijke voeding maak ik veel gebruik van positieve boeken, positieve workshops bijwonen met positieve mensen omgaan. Zelf veel positiviteit uitstralen, wat dan ook regelmatig bij je terugkomt. 
Tai Chi en Reiki oefeningen zijn bij uitstek mijn geestelijke voeding.